godlo

 logosp4 3     godlo

Program edukacyjny „Lubella inspiruje i edukuje”

lubellaUczniowie klas: VIIa, IIa i IId uczestniczyli w programie edukacyjnym „Lubella inspiruje i edukuje”,który miał na celu wzrost świadomości znaczenia prawidłowego odżywiania i zdrowego stylu życia. W każdej klasie przeprowadzony był cykl zajęć poświęconych tym zagadnieniom.

Uczniowie obejrzeli bardzo interesującą prezentację na temat zasad prawidłowego odżywiania. Pracując w grupach, zaprojektowali i wykonali plakaty przedstawiające wartości zdrowotne różnych produktów spożywczych. Uczestniczyli także w nowatorskiej grze szkolnej, w czasie której każda grupa miała do wykonania cztery ciekawe i niełatwe zadania, dzięki czemu odkryli cenne właściwości produktów zbożowych, które odgrywają bardzo ważną rolę w Piramidzie Zdrowego Żywienia.

Ostatnim i najbardziej atrakcyjnym punktem programu było przygotowanie przez każdą grupę uczniów potrawy według załączonego menu. Klasa musiała przygotować potrawę na śniadanie, przystawkę, obiad i deser, której podstawowym składnikiem był produkt zbożowy. Uczniowie znakomicie poradzili sobie z tymi zadaniami. Przygotowali smaczne i pięknie prezentujące się dania, a przy okazji świetnie się bawili.

Program był dla uczniów cennym źródłem wiadomości oraz umożliwił im nabycie praktycznych umiejętności kulinarnych.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć w galerii.

Justyna Klimanek

lubellaUczniowie klas: VIIa, IIa i IId uczestniczyli w programie edukacyjnym „Lubella inspiruje i edukuje”,który miał na celu wzrost świadomości znaczenia prawidłowego odżywiania i zdrowego stylu życia. W każdej klasie przeprowadzony był cykl zajęć poświęconych tym zagadnieniom.

Uczniowie obejrzeli bardzo interesującą prezentację na temat zasad prawidłowego odżywiania. Pracując w grupach, zaprojektowali i wykonali plakaty przedstawiające wartości zdrowotne różnych produktów spożywczych. Uczestniczyli także w nowatorskiej grze szkolnej, w czasie której każda grupa miała do wykonania cztery ciekawe i niełatwe zadania, dzięki czemu odkryli cenne właściwości produktów zbożowych, które odgrywają bardzo ważną rolę w Piramidzie Zdrowego Żywienia.

Ostatnim i najbardziej atrakcyjnym punktem programu było przygotowanie przez każdą grupę uczniów potrawy według załączonego menu. Klasa musiała przygotować potrawę na śniadanie, przystawkę, obiad i deser, której podstawowym składnikiem był produkt zbożowy. Uczniowie znakomicie poradzili sobie z tymi zadaniami. Przygotowali smaczne i pięknie prezentujące się dania, a przy okazji świetnie się bawili.

Program był dla uczniów cennym źródłem wiadomości oraz umożliwił im nabycie praktycznych umiejętności kulinarnych.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć w galerii.

Justyna Klimanek

Na skróty